Omgeving

Het Natuur- en MilieuEducatie Hoogezand-Sappemeer ligt in het mooie Gorechtpark, waar u perfect kunt wandelen. Dit park is niet van ons, maar van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Bovendien is ons natuurhuis bij uitstek geschikt als begin-/eindpunt voor een leuke wandeling of fietstocht door de Kropswolderbuitenpolder, de Westerbroekstermadepolder of Leinwijk.

Gorechtpark

Het Gorechtpark is gelegen aan de westkant van Hoogezand-Sappemeer. Het park is ca. 50 hectare groot en eind jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd. In 2006/2007 is het park deels heringericht door de gemeente en kwamen er meer mogelijkheden om outdoor-activiteiten te beoefenen. De Gorechtvijver, 1 van de vijvers in het park, wordt in de winter gebruikt als ijsbaan.

De Kropswolderbuitenpolder

De Kropswolderbuitenpolder was vroeger landbouwgebied. Nu is het echter, in samenwerking met gemeente, provincie, waterschap en het Groninger Landschap omgevormd tot natte natuur. Bovendien kan deze polder gebruikt worden als waterberging bij een hoge waterstand. In het natuurgebied kan volop gewandeld en gefietst worden.

De Westerbroekstermadepolder

De Westerbroekstermadepolder was vroeger landbouwgebied. Nu is het echter, in samenwerking met gemeente, provincie, waterschap en het Groninger Landschap omgevormd tot natte natuur. Bovendien kan deze polder gebruikt worden als waterberging bij een hoge waterstand. In het natuurgebied kan volop gewandeld en gefietst worden.

Het Zuidlaardermeer

Vlakbij het NME ligt het Zuidlaardermeergebied. U kunt hier varen, wandelen, fietsen en nog veel meer. Behalve recreatie vindt u in dit gebied ook veel natuurschoon. Kortom: dit gebied biedt u alles voor een leuk dagje uit.

Leinwijk

Leinwijk ligt ten zuidoosten van het Zuidlaardermeer. Het Groninger Landschap probeert dit natuurgebied weer onderdeel te laten uitmaken van het Zuidlaardermeer. Dit doen ze door er water in en uit te laten stromen. Een uitkijktoren kijkt uit over het Zuidlaardermeer, waarbij je het strand van Meerwijk kunt zien liggen. Vlakbij nestelt vaak de bruine kiekendief. Het gebied wordt begraast door Schotse hooglanders.