NME Centrum

Het Natuur- en MilieuEducatie Hoogezand-Sappemeer is meer dan alleen maar een educatief centrum, natuurtuin of kinderboerderij. In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid tot een bezoekerscentrum, waar met name kinderen naar hartelust kennis kunnen maken met de natuur. Natuurlijk geldt dit ook voor de volwassenen. Maar wie zijn wij nu eigenlijk en wat doen wij nu precies.

Inmiddels bestaat het NME ruim 10 jaaren is zij volledig ingebed in de gemeenteHoogezand- Sappemeer, een recreatievetrekpleister voor alle inwoners en bezoekers uit de omgeving op een schitterende locatie met educatieve doeleinden.

U kunt hier al dan niet samen met uwkinderen spelenderwijs leren, kijken,voelen, ruiken en proeven aan een talvan facetten van de natuur.

Ook scholen maken gebruik van onze lesprogramma’s, buiten in onze tuinen en op kinderboerderij en binnen in ons ecologisch gebouw met lesruimte en verschillende tentoonstellingen.

Naast het educatieve karakter op het gebied van flora en fauna biedt het NME werkervaring aan mensen met eenafstand tot de arbeidsmarkt. Zij heeft stageplekken voor mensen, die een werkleer traject volgen op het gebied vantuinonderhoud, kinderboerderij, horeca en schoonmaak. Dit gebeurt in samenwerking met stichting WerkPro en het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen (BWRI).

Ik nodig u uit om ons te bezoeken, te genieten en te laten voorlichten door onze enthousiaste medewerkers.