De Bijenstal

Direct naast de groentetuin achter de kinderboerderij heeft de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) haar verenigingsstal. Een aantal bijenvolken van leden van de afdeling heeft hier een plekje met voldoende stuifmeel en honingdracht.

Door de ligging aansluitend aan de NME en de kinderboerderij is samenwerking voor de hand liggend. Gedurende de zomermaanden (april tot en met september) is er iedere laatste vrijdag van de maand open huis voor belangstellenden. Daarnaast is er een aantal evenementen bij het NME waar de NBV bij aanwezig is (Schaapscheren, Dag van het Park). Buiten deze vaste evenementen is het altijd mogelijk om voor scholen, verenigingen of andere belangstellenden een presentatie en of rondleiding te houden. Hierbij moet uiteraard rekening gehouden worden met het bijenseizoen. Gedurende de herfst en winter zijn presentaties en voorlichting eventueel wel mogelijk.

Mocht u erover denken, als school of andere belangstellende een wat verdergaande blik in de fascinerende wereld van de honingbij te willen werpen, helpen wij u graag. Voor een bezoek aan de stal met een kijkje in de bijenkasten lenen de maanden april – juni zich het best.

Meer informatie op de website van het NBV: www.bijenhouders.nl