NL Doet

Ook dit jaar was het weer een geslaagde NL Doet. Het sociaal team west was er met zes
medewerkers, wethouder Anja Woortman met haar twee dochters, enkele vrijwilligers van de NME en nog een enthousiaste vrijwilliger uit de buurt.

Kortom een mooie groep mensen om mee aan de slag te gaan. Het was zoals de dagen daarvoor best regenachtig, daarom kon er in de twee kassen potjes gevuld worden met zaad en een labeltje. Ook leuk voor de dochters van Anja, die geweldig hebben mee geholpen.

De mannen zijn lekker buiten in de motregen aan de slag gegaan met het uitgraven van
bessenstruiken en die opnieuw ingeplant samen met het planten van nog 60 bosplantsoen struiken. Resultaat een grote strook struiken die ideaal is voor alle insecten inclusief de bijen om te eten en zich voort te planten. Verderop kunnen ze dan lekker drinken in onze vijver en zo hebben we weer een extra stukje waardevolle natuur gemaakt.

De eenjarige die we gezaaid hebben hopen we in het voorjaar overal in de tuin te kunnen planten en eventueel in ons verkoop kraampje te koop aan te kunnen bieden. Bloeiende planten zijn natuurlijk zeer waardevol voor de bijen.

Na afloop hebben we nog samen een stukje akker met haver als steungewas en akkerbloemenmengsel ingezaaid. In de zomer hebben we dan gele halmen met daartussen veel korenbloemen, kamille, wilde ridderspoor, akkerleeuwenbek, klaprozen, silene etc. Met een mooi zonnetje een lust voor het oog. We hopen dat iedereen die zich heeft ingezet nog weer een keer komt kijken naar het resultaat.

Laat een bericht achter