Activiteiten

fanfare nme hs krant

Zondagmiddag 11 juni vanaf 14.30 uur geeft christelijk Fanfarekorps Juliana een Open Air Concert op het terras van de NME in het Gorechtpark te Hoogezand.

Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan de natuurtuin en de kinderboerderij in combinatie met prachtige muziek. Fanfarekorps Juliana is 1 juli 1911 opgericht en heeft bij het 100-jarig jubileum in 2011 een koninklijke erepenning ontvangen. Sinds 2000 staat het korps onder leiding van dirigent Bauke Burghgraef.

Mede door de instroom van jonge leerlingen is het korps nog steeds springlevend en speelt het korps een gevarieerd repertoire, van klassiek tot populair. Het korps rekent op mooi zomers weer.

Het gevarieerde programma zal u een mooie muzikale middag bezorgen dat past bij de zomerse sferen van het Gorechtpark.

Bij regen zal het concert helaas niet doorgaan.


Prijswinnaars op de foto

Woensdag 30 oktober heeft de NME voor de derde keer een Halloween feest georganiseerd.
Het was na de hevige storm van maandag 28 oktober een prachtige windstille avond.
We hadden drie vuurkorven op het terras, dus het was ook lekker warm.
Vanaf 5 uur kwamen er grote aantallen kinderen en volwassenen door de ingang, waar ze werden verwelkomt door een zwerver, die daar zijn slaapplek had gemaakt.
De kinderen zijn samen met de volwassenen steeds met twee groepen tegelijk gestart. We hadden twee rondjes in het park gemaakt met ieder vijf opdrachten: enge beestjes zoeken, heksenbezemroute, spookroute, op een kerkhof in een doodskist voelen wat er in zat en bij de heksenkraam enge hapjes proeven. Na afloop was er voor iedereen soep met broodjes.
We hebben met elkaar tijdens de voorbereiding hard gewerkt, maar ook veel lol gehad en na afloop samen terug gekeken op een mooi feest voor jong en oud.

Halloween 2013