Expositie schilderijen Max Koekkoek in het natuurhuis ’t Gooregt van de St. Natuur- en MilieuEducatie-HS
 
De St. Natuur en MilieuEducatie heeft in het natuurhuis in de winterperiode schilderijen van Max Koekkoek. De winterlandschappen met bootjes, molens e.d. zijn bijzonder natuurgetrouw geschilderd. Voor een heel klein bedrag zijn ze te koop en kunt u een mooi schilderij aan de wand hebben.
 
Koekkoek is in 1943 geboren in Hoogeveen. Hij is grootgebracht op een tjalk van 80 ton, die met vracht door Noord-Nederland voer. In zijn kindertijd tekende hij al en is hij is dan ook een goed voorbeeld van een autodidact die door heel veel te tekenen zich de techniek heeft eigen gemaakt. Door zijn jeugd op de tjalk is zijn liefde voor het tekenen en schilderen van schepen, water en wolken ontstaan. Wanneer Max schildert ruikt hij nog steeds de geuren van vroeger; verf, teer, zeildoeken en olie.
 
De St. NME is in de winterperiode geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.00 uur. De horeca is in het weekend gesloten. In de kerstvakantie is de horeca van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we dicht. Tweede kerstdag zijn we geopend van 13.00 tot 16.00 uur.
 
Graag nodig wij u uit voor het bezichtigen van het werk van Max Koekkoek eventueel onder het genot van een drankje en een winterse wandeling op onze kinderboerderij en in de natuurtuin.
 
Molen in winter van Max Koekkoek