Overig nieuws

Alle medewerk[st]ers van het NME
wensen u een gelukkig kerstfeest
en een voorspoedig
2015
 
De zonnebloem organiseerde vandaag weer een uitje naar natuurhuis 't Gooregt".
Voor deze middag waren mensen uitgenodigd die nog geheel zelfstandig wonen.
Na een welkomstwoord van voorzitter Bé Brugge kon er, zichtbaar, genoten worden van de glühwein en koffie met appeltaart.
Vervolgens 'trakteerde' de voorzitter de aanwezigen op twee verhalen, verteld in het Grunnings, hetgeen zeer werd geapprecieerd.
De middag werd afgesloten met advocaat en slagroom alvorens men de terugreis, vergezeld door gure buien, weer kon aanvaarden.
Al met al kan een ieder terugkijken op een sfeervolle en geslaagde middag!!
 
         
Ter nagedachtenis van onze medeoprichtster van St.NME-HS Lies Visser is een Amberboom geplant.
De boom is net als het NME 6 jaar oud en we gaan er voor zorgen dat hij uitgroeit tot een boom van 20 meter hoog en met een kroon van 18 meter in doorsnee.
Er is voor een Amberboom gekozen omdat deze symbool staat voor de kwaliteiten van Lies' betrouwbaarheid, optimisme, intelligentie en vriendelijkheid.
 
           

Inburgeraars maken ontdekkingstocht
in Gorechtpark in Hoogezand

Inburgeraars-522x391

Ongeveer 20 inburgeraars hebben dinsdag een ‘schoolreisje’ gemaakt naar Stichting Natuur- en MilieuEducatie (NME) in het Gorechtpark in Hoogezand.

Deze uit alle windhoeken afkomstige mensen, cursisten van Stichting ITOM-taal, gingen op zoek naar alles wat op een mooie herfstdag te vinden is in de Nederlandse natuur.

Eikels, kastanjes, herfstbladeren, slakken, kevertjes zijn veel landen niet bekend. Dit omdat ze er geen seizoen kennen.

En passant leerden de inburgeraars nieuwe woorden als beukennoot, takje, bes en mos.

Verder maakten de inburgeraars een schilderij van alle vondsten.

Hollandse kippen

De middag werd afgesloten met een foto-sessie in de kinderboerderij. Mensen uit Somalië, Thailand, Syrië, Soedan, Oekraïne werden vereeuwigd met de Hollandse kippen en geiten van Stichting NME.

[dit artikel is overgenomen uit de HS-krant van 6 november 2014]

Afgelopen avond/nacht is er weer eens danig huisgehouden in ons mooie park voor wat betreft vernielingen!!
Het allerergste daarbij is wel dat op verschillende plekken bij o.a. het NME, de kinderboerderij en het Hertenkamp aan de bovenzijde van de omrasteringen het prikkeldraad is doorgeknipt!!
Een bok is daarbij dusdanig verstrikt geraakt in het draad dat momenteel wordt gewacht op iemand met een verdovingsgeweer om het arme dier vervolgens te kunnen bevrijden van zijn onwelgevallige 'hoofdtooi' !!!
Je kon door het hele park het spoor volgen van de vernielingen.
"Houdt het dan NOOIT eens op??!!
 
        

HOOGEZAND - In het Gorechtpark in Hoogezand werden woensdagmiddag enkele nieuwe speeltoestellen in gebruik genomen. Speeltoestellen van duurzaam hout, waar de kinderen zich naar hartenlust op en in kunnen uitleven.

De speeltoestellen zijn een gift van de Vereniging Kinderboerderij Hoogezand-Sappemeer. Het is een gift uit de reserves van de vereniging ter afsluiting van daar bestaan. Vorig jaar werden er al kippenhokken vernieuwd en nu is er dus ook nog een aantal nieuwe speeltoestellen bij gekomen.

Voorzitter van de vereniging Harm van der Veen die de onthulling verrichtte samen met voorzitter van de Stichting NME, Don ten Brink, sprak van de kinderboerderij en het NME als een van de mooiste plekken in de gemeente. Maar, aldus Don ten Brink :,,Dit is de mooiste plek in deze gemeente en vanaf vandaag is die nog mooier.’’

De speeltoestellen hebben met elkaar 11.000 euro gekost, maar dan hebben ze ook wat. Robuust hout, dat niet kan splinteren en dus veilig voor de kinderen, natuurecht en duurzaam en zo aan elkaar gemonteerd dat niemand zich ook maar ergens aan kan bezeren.

Bij het NME zijn ze, aldus leidinggevende, Brangien Struyk, ‘hier natuurlijk heel blij mee voor de vele groepen kinderen die nu meer ruimte hebben om te spelen’.
,,Het speeltoestel dat we gekregen hebben van oud-wethouder van Harry Struyk is een groot succes, daarom hebben we met elkaar besloten de gift voor nog meer speeltoestellen te gebruiken’’, zegt ze.

Bij de opening waren de bestuursleden van de vereniging en van de stichting NME aanwezig, plus de medewerkers. De kinderen van de wekelijkse jeugdactiviteit op de woensdag, knipten alle gespannen linten door, waarna ze zich konden uitleven op de nieuwe speeltoestellen.

Bron:Regiokrant

Woensdag 21 mei 2014 worden onze speeltoestellen officieel geopend. Natuurlijk zijn alle kinderen die meedoen aan onze jeugdactiviteit hiervoor uitgenodigd.

Hieronder de foto's van onze nieuwe speeltoestellen.

In het kader van de vrijwilligersactie NL is vrijdag in het Gorechtpark in de Kinderboerderij een knuffelhok voor de konijnen in elkaar getimmerd door medewerkers van Kwartier Zorg en Welzijn in Hoogezand (foto). De hele morgen neervallende regen gaf een extra dimensie aan het geheel. Het knuffelhok is mogelijk geworden door een gift van 213 euro door de brugwachters die de bruggen in het Oost-Groninger Vaarcircuit binnen de gemeente Hoogezand bedienen. Omdat dat geld niet toereikend was voor een professionele kracht werd vorig jaar al besloten daar tijdens de vrijwilligersdag een project van de maken.

(regiokrant week 13)