Het Gorechtpark is gelegen aan de westkant van Hoogezand-Sappemeer. Het park is ca. 50 hectare groot en eind jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd. In 2006/2007 is het park deels heringericht door de gemeente en kwamen er meer mogelijkheden om outdoor-activiteiten te beoefenen. De Gorechtvijver, 1 van de vijvers in het park, wordt in de winter gebruikt als ijsbaan.
 
Sinds 14 mei 2008 is het NME gevestigd in het Gorechtpark. Het ligt op het voormalige hertenkamp, vlak naast de kinderboerderij. Dit educatief centrum, dat ook als bezoekerscentrum dienst doet, is in korte tijd een begrip geworden. Behalve het NME heeft ook de scouting hier zijn plek gevonden.
 
Kunst in het park.
 
Het Gorechtpark bezit ook een aantal kunstwerken.
Aan de oostzijde van het park staat, midden in een vijver, de Stormvogel, gemaakt door Egbert Hanning in 1987. Niet ver daar vandaan staat de Zonnewijzer van Chris Verbeek. Dit kunstwerk is gemaakt in samenwerking met scholieren uit de gemeente in 1994.

Het oudste kuntswerk staat bij het educatief centrum van het NME. Het is een sculptuur van Willem Valk, 't Drents Heideschaap, gemaakt in 1958. Het was gemaakt voor een lagere school in Hoogezand, maar is na enige omzwervingen bij Natuurhuis 't Gooregt van het NME geplaatst.