Kinderboerderij

De natuur een handje helpen...

Vandaag werden wij bij het stapelen van het nieuw binnengekomen hooi en stro op aangename wijze verrast. Eén van onze muskuseenden had onze hooizolder namelijk uitgekozen als mooie broedplaats. Het resultaat is op onderstaande foto te zien: 10 jonge pullen (kuikens van een eend). Helaas kon mamma met haar jongen niet op de hooizolder blijven, dus zijn ze verplaatst naar een lege ren. Daar blijven ze zitten tot ze groot genoeg zijn.

 

De vogels zingen al weer hun hoogste lied terwijl je de specht hoort timmeren aan een nieuw verblijf.
Ook Roos en Kyra weten het zeker. ' Het voorjaar staat voor de deur!!'.

Na de verplichte 'ophok' periode van maar liefst bijna acht weken i.v.m. de vogelgriep mocht het pluimvee eindelijk weer van hun vrijheid genieten.
Vanuit de ren die speciaal hiervoor was ingericht betraden ze weer, hetzij wat onwennig, het terrein van de kinderboerderij alwaar ze welkom werden geheten door de andere bewoners.

         

Dat Rudi Hermanns een meester is in het schminken van o.a. kindergezichtjes is wel algemeen bekend.
Rudi geeft letterlijk kleur aan veel van onze jaarlijks terugkerende evenementen zoals het 'Schaapscheerfeest' en het " Halloweenfeest'.
Maar ook voor het versieren van ons informatiebord op de kinderboerderij draait hij zijn hand niet om.
Nog eventjes en het informatiebord is aan weerszijden voorzien van een fraaie sfeerimpressie!!
 
    

Zoals bekend is sinds enkele dagen geleden weer de zo vervelende vogelgriep uitgebroken. Hoewel er in de wijde omtrek [ gelukkig ] niets van deze ziekte is te bemerken moet uit voorzorg al het pluimvee worden opgehokt.
 
Zo zijn ook al onze dieren die onder deze noemer in aanmerking komen vandaag apart gezet. In allerijl is er een prachtig onderkomen voor hen gemaakt.
Zo ongeveer het voltallig personeel is de hele dag druk in de weer geweest om de dieren een fijn onderkomen te geven.
 
Na dat deze uiteindelijk waren 'verhuist' , en dat ging eigenlijk best zonder problemen binnen een half uur, was het in no time een vrolijk gekwetter. Hel leek of ze wilden zeggen dat de 'pluimvee villa' helemaal is goedgekeurd!!
 
Het zgn. ophokken duurt t/m 18 december. Wel is vanaf morgen [ vrijdag 21 nov. ] de kinderboerderij weer voor een ieder toegankelijk.
 

Vanmorgen maakten wij melding van een lammetje dat bij ons geboren was. Helaas bleek het niet sterk genoeg en is het deze middag overleden. Het lammetje was van Julia, een Ouesantschaapje dat bij ons loopt.

Afgelopen dinsdag, 13 mei 2014, hebben wij helaas onze veluwse landgeit Femke moeten laten inslapen. Het ging al een tijdje niet echt goed meer met haar. We hebben er alles aan gedaan, maar helaas. Ze is 8 jaar geworden.

Zaterdag 12 april was het weer raak. Onze zwartbonte melkgeit Kyra is bevallen van een drieling. Kyra en de kinderen maken het goed. Op dit moment zitten ze nog in het quarantainehok. Maar zodra het weer het toe laat zijn ze buiten te bewonderen.

De kinderen van Kyra

De eerste lammetjes zijn geboren. Bella, het Nederlandse bonte schaap, is bevallen van een tweeling: een ram (jongen) en een ooi (meisje). Ze zijn zaterdag 5 april geboren en verkeren in goede gezondheid. Ook Bella maakt het goed en beschermt haar kroost zoals het hoort.

Hieronder een foto van onze nieuwe aanwinst.