Laatste nieuws

fanfare nme hs krant

Zondagmiddag 11 juni vanaf 14.30 uur geeft christelijk Fanfarekorps Juliana een Open Air Concert op het terras van de NME in het Gorechtpark te Hoogezand.

Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan de natuurtuin en de kinderboerderij in combinatie met prachtige muziek. Fanfarekorps Juliana is 1 juli 1911 opgericht en heeft bij het 100-jarig jubileum in 2011 een koninklijke erepenning ontvangen. Sinds 2000 staat het korps onder leiding van dirigent Bauke Burghgraef.

Mede door de instroom van jonge leerlingen is het korps nog steeds springlevend en speelt het korps een gevarieerd repertoire, van klassiek tot populair. Het korps rekent op mooi zomers weer.

Het gevarieerde programma zal u een mooie muzikale middag bezorgen dat past bij de zomerse sferen van het Gorechtpark.

Bij regen zal het concert helaas niet doorgaan.

De natuurtuin wordt al aardig wakker.

Het is vandaag een zonnige voorjaarsdag.

We merken dat er buiten iets gaat veranderen.

Ten eerste droogt het al aardig op, na al die regen van de afgelopen winter.


Prijswinnaars op de foto


Insectenhotel in onze Natuurtuin.

De natuur een handje helpen...

Vandaag werden wij bij het stapelen van het nieuw binnengekomen hooi en stro op aangename wijze verrast. Eén van onze muskuseenden had onze hooizolder namelijk uitgekozen als mooie broedplaats. Het resultaat is op onderstaande foto te zien: 10 jonge pullen (kuikens van een eend). Helaas kon mamma met haar jongen niet op de hooizolder blijven, dus zijn ze verplaatst naar een lege ren. Daar blijven ze zitten tot ze groot genoeg zijn.

 

De vogels zingen al weer hun hoogste lied terwijl je de specht hoort timmeren aan een nieuw verblijf.
Ook Roos en Kyra weten het zeker. ' Het voorjaar staat voor de deur!!'.

Na de verplichte 'ophok' periode van maar liefst bijna acht weken i.v.m. de vogelgriep mocht het pluimvee eindelijk weer van hun vrijheid genieten.
Vanuit de ren die speciaal hiervoor was ingericht betraden ze weer, hetzij wat onwennig, het terrein van de kinderboerderij alwaar ze welkom werden geheten door de andere bewoners.

         

Alle medewerk[st]ers van het NME
wensen u een gelukkig kerstfeest
en een voorspoedig
2015
 

Dit is een test artikel

De zonnebloem organiseerde vandaag weer een uitje naar natuurhuis 't Gooregt".
Voor deze middag waren mensen uitgenodigd die nog geheel zelfstandig wonen.
Na een welkomstwoord van voorzitter Bé Brugge kon er, zichtbaar, genoten worden van de glühwein en koffie met appeltaart.
Vervolgens 'trakteerde' de voorzitter de aanwezigen op twee verhalen, verteld in het Grunnings, hetgeen zeer werd geapprecieerd.
De middag werd afgesloten met advocaat en slagroom alvorens men de terugreis, vergezeld door gure buien, weer kon aanvaarden.
Al met al kan een ieder terugkijken op een sfeervolle en geslaagde middag!!
 
         
Expositie schilderijen Max Koekkoek in het natuurhuis ’t Gooregt van de St. Natuur- en MilieuEducatie-HS
 
De St. Natuur en MilieuEducatie heeft in het natuurhuis in de winterperiode schilderijen van Max Koekkoek. De winterlandschappen met bootjes, molens e.d. zijn bijzonder natuurgetrouw geschilderd. Voor een heel klein bedrag zijn ze te koop en kunt u een mooi schilderij aan de wand hebben.
 
Koekkoek is in 1943 geboren in Hoogeveen. Hij is grootgebracht op een tjalk van 80 ton, die met vracht door Noord-Nederland voer. In zijn kindertijd tekende hij al en is hij is dan ook een goed voorbeeld van een autodidact die door heel veel te tekenen zich de techniek heeft eigen gemaakt. Door zijn jeugd op de tjalk is zijn liefde voor het tekenen en schilderen van schepen, water en wolken ontstaan. Wanneer Max schildert ruikt hij nog steeds de geuren van vroeger; verf, teer, zeildoeken en olie.
 
De St. NME is in de winterperiode geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.00 uur. De horeca is in het weekend gesloten. In de kerstvakantie is de horeca van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we dicht. Tweede kerstdag zijn we geopend van 13.00 tot 16.00 uur.
 
Graag nodig wij u uit voor het bezichtigen van het werk van Max Koekkoek eventueel onder het genot van een drankje en een winterse wandeling op onze kinderboerderij en in de natuurtuin.
 
Molen in winter van Max Koekkoek
Ter nagedachtenis van onze medeoprichtster van St.NME-HS Lies Visser is een Amberboom geplant.
De boom is net als het NME 6 jaar oud en we gaan er voor zorgen dat hij uitgroeit tot een boom van 20 meter hoog en met een kroon van 18 meter in doorsnee.
Er is voor een Amberboom gekozen omdat deze symbool staat voor de kwaliteiten van Lies' betrouwbaarheid, optimisme, intelligentie en vriendelijkheid.
 
           
Dat Rudi Hermanns een meester is in het schminken van o.a. kindergezichtjes is wel algemeen bekend.
Rudi geeft letterlijk kleur aan veel van onze jaarlijks terugkerende evenementen zoals het 'Schaapscheerfeest' en het " Halloweenfeest'.
Maar ook voor het versieren van ons informatiebord op de kinderboerderij draait hij zijn hand niet om.
Nog eventjes en het informatiebord is aan weerszijden voorzien van een fraaie sfeerimpressie!!