Dit huis word door de verzorgers gebruikt om voor de dieren te zorgen. Er is van alles te vinden om het leven van de dieren zo goed mogelijk te maken. Het huis bestaat al sinds 1988. In het huis staat onder andere een medicijnkast, opbergkast, een warmtekast (surrogaat-
moeder voor kuikens), eieren, voer voor de dieren en een keukentje om alles schoon te houden. Verder staat er een stelling met informatieboekjes voor kinderen.
  • Medicijnkast: In deze kast staan medicijnen voor alle dieren en andere spulletjes om eventuele ingrepen bij de dieren zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bijvoorbeeld: handschoenen, mondkapjes enz. Hier staan ook de spullen om hokken bijvoorbeeld te ontsmetten of te desinfecteren.
  • Opbergkast: In deze kast staan heel veel verschillende soorten voerbakjes, drinkbakjes of drinkflesjes. Ieder dier heeft natuurlijk een voerbak nodig en een drinkwaterbak/fles, maar als er een stuk gaat dan heb je een nieuwe nodig, of er komt een nieuw dier in een hok, die moet je dan ook voorzien van eten en water. Daarom is het altijd handig om er een paar in voorraad te hebben. Die staan allemaal in de Opbergkast.
  • Warmtekast: Deze warmtekast word ook wel een ‘surrogaatmoeder voor kuikens’ genoemd. Als er in de lente weer kuikens komen, en het is buiten nog te koud, dan kunnen ze daaraan doodgaan. Als dat kan gebeuren, dan komen ze in deze kast. Het is daar lekker warm en ze kunnen goed groeien. Als ze groot genoeg zijn om weer naar buiten te gaan, dan worden ze er weer uitgehaald.
  • Eieren: De kippen leggen ook eieren, en die rapen wij op en leggen wij in het huisje neer. Omdat we allemaal verschillende soorten kippen hebben, leggen de kippen ook verschillende soorten eieren. Kleine, grote, dikke en dunne. Deze eieren worden soms verkocht, al is dit niet de gewoonte bij ons.
  • Voer: Natuurlijk hebben de dieren ook eten nodig. Net als mensen. Alleen eten de dieren wat anders dan wat wij doen. De geiten eten bijvoorbeeld geitenkorrel. Alle verschillende soorten voer staan netjes op een rijtje en alle voer staat apart per diersoort. Ook staat er de diersoort erbij getekend, als je niet zo goed weet welke diersoort voor voer moet hebben. Bijvoorbeeld bij de varkenskorrel staat een varkentje getekend.
  • Keuken: Deze keuken is niet bedoelt om te koken, maar om bijvoorbeeld emmers en bakken schoon te maken. Er staan oude afwasborstels en de andere schoonmaakspullen om alles hygiënisch en schoon te houden.
  • Informatie: Verder staat er in het huisje een stelling met boekjes over de dieren. Over dieren die hier rondlopen, maar ook dieren die je hier niet ziet, maar ergens anders misschien wel. In deze boekjes staat informatie over het dier en vragen die je kan maken. Bij sommige vragen moet je goed naar het dier kijken om te zien wat hij/zij doet. En als je alle dieren hebt gehad, dan weet je al heel veel over de dieren die rondlopen op de kinderboerderij.