Behalve buiten...De hooischuur is te verdelen in twee delen. Boven is de zolder voor opslag voor hooi en stro en beneden hebben we de caviahokken, de varkensstal, het nachthok en de ziekenboeg.
 
De ziekenboeg:
De ziekenboeg wordt in het voorjaar ook gebruikt als werphok voor de drachtige dieren. Daar zijn ze veilig en kan er voor hun en de lammetjes gezorgd worden. De ziekenboeg dient ook als extra stal. Wanneer een dier even alleen gezet moet worden (bv wanneer deze nieuw is) kan hij daar verblijven en als er een hok verbouwd word kunnen de dieren daar ook heen.
 
Het nachthok:
...valt er binnen ook veel te beleven in de hooischuur.Het nachthok is voor de kippen. ’s Nachts als ze willen slapen kunnen ze daar heen. In het nachthok hangt een nestkast, waar ze eieren kunnen leggen en ze hebben stokken waar ze op kunnen gaan. Daar voelen ze zich veilig, omdat de vos kan dan niet bij hun komen.
 
Het caviahok:
De cavia’s hebben ook hun eigen plekje. Ze kunnen binnen vertoeven en wanneer ze dit willen ook naar buiten gaan in een afgesloten ren. Bij het caviahok ligt ook altijd wat hooi en stro. Dit ligt daar zodat je niet iedere keer naar de zolder hoeft.
 
De varkensstal:
Dan heb je nog de varkensstal. Hier slapen de varkens ’s nachts. Overdag lopen ze op het veld. Ook hebben ze een varkensren, zodat ze als ze in hun hok zitten toch nog naar buiten kunnen.
 
Middenin de hooischuur is nog een ruimte over. Hier ligt stro op de grond waar de geiten en schapen kunnen slapen. Ook hangen er hooiruiven. De dieren kunnen hier lekker eten en het dient ook om te schuilen.
 
De hooischuur is gebouwd in 1988. Na een brand in 1994/1995 is in 1995 de hooischuur opnieuw opgebouwd.