Naast alle door de St. NME aangeboden lesprogramma’s is het mogelijk een les over bijen en bijen houden te laten verzorgen door Ben Wieringa, een van de imkers van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) afdeling Hoogezand/Slochteren. Deze lessen kunnen in overleg op vele manieren ingevuld worden. Dit is afhankelijk van de groep waarvoor de les bedoeld is en de beschikbare tijd. Het is bijvoorbeeld mogelijk alleen een Powerpointpresentatie met toelichting over honingbijen te vertonen of een uitgebreidere versie met meer aandacht voor de wilde bijen, hommels en wespen. Het maken van een bijenhotel is bij deze laatste versie een leuke opdracht voor de leerlingen.

Daarnaast is er de mogelijkheid, al dan niet in combinatie met een lesprogramma, een bezoek te brengen aan de bijenstal van de vereniging in het Gorechtpark gelegen naast de groententuin van de St. NME. Hier kunnen de leerlingen een echt bijenvolk bekijken en zo een indruk krijgen van het leven van de honingbij.

Ook kunt u bij de ST. NME een leskist lenen over bijen houden. Met behulp van deze leskist kunt u zelf een les over bijen en imkeren verzorgen.

Spreekt dit lesaanbod u aan, neem dan contact met ons op: tel. 0598-323040.